Eindconcert 2018 Felisenum gymnasium

Eindconcert 2018 Felisenum gymnasium
Foto: RTVSeaport Chris Hoppenbrouwer

De eindexamenklas muziek van het gymnasium Felisenum organiseerde op vrijdag 13 april een eindconcert, dat deel uitmaakt van het eindexamen muziek. Het concert bevatte meerdere muziekstijlen zoals klassiek en modern, solo’s en vocale groepen die a capella liederen ten gehore brachten. Verder spelen leerlingen van de vierde en de vijfde schooljaar een zelfgekozen nummer.

Het Gymnasium Felisenum biedt als een van de weinige middelbare scholen in regio Velsen muziek aan als eindexamenvak en elk jaar krijgt de zesde klas de taak om een eindconcert te organiseren. Dit concert weerspiegelt wat de klas in de afgelopen jaren aan voortgang heeft gemaakt. Elke leerling wordt beoordeeld op basis van de organisatie, het spelen van de muziekstukken in het algemeen, en het spelen van een solostuk waarin die leerling als hoofdrol naar voren komt.

De zesde klas wordt geacht, onder toezicht van de docent, alles zelf te regelen, hieronder valt de licht- en geluidstechniek, sponsoren, een presentator of presentatrice, eten en drinken tijdens de pauze, een zelfontworpen poster, pr en nog veel meer.