Presenteert Korf mogelijke coalitie?

Presenteert Korf mogelijke coalitie?

Het speculeren is al weken aan de gang. Welke partijen gaan in Velsen het college vormen? Wie worden er wethouder en zitten daar veel nieuwe gezichten bij? Dinsdagavond om 18:30 uur is er een openbare bijeenkomst, waarop informateur Nathanael Korf openheid van zaken geeft. Raadsplein TV zendt deze bijeenkomst rechtstreeks uit.

Korf heeft aangekondigd dat hij in ieder geval bekend zal maken met welke partijen Velsen Lokaal een coalitie wil vormen. Uitgaande van de verkiezingsuitslag en de politieke verhoudingen, lijkt een coalitie van Velsen Lokaal, D66, VVD, LGV en GroenLinks het meest voor de hand te liggen.

Of de wethouderskandidaten ook al worden genoemd, is nog de vraag. In ieder geval willen Korf en zijn partij nu vaart maken om in mei het nieuwe college te kunnen installeren. Dinsdagavond zal hij ook verslag doen van de gesprekken die met alle fracties zijn gevoerd en de mogelijkheden die hij ziet voor het sluiten van een raadsbreed akkoord. Nieuw is dat ook het publiek vragen mag stellen.

De bijeenkomst begint om 18:30 uur en is in de raadszaal van het gemeentehuis. De uitzending op RTV Seaport begint tien minuten eerder met een voorbeschouwing.

%d bloggers liken dit: