Velserbroekers helpen statushouders

Velserbroekers helpen statushouders
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Het team Sociaal Beheerders is overdonderd door de spontane reacties uit de wijk om de statushouders te helpen hun leven weer op orde te krijgen. Er zijn veel goederen bij elkaar gebracht. “In de twee jaar dat wij statushouders begeleiden hebben wij nog niet zo’n betrokkenheid gezien! Ook de bewoners van de Platbodem glunderen van blijdschap en voelen zich welkom in de buurt.”

De statushouders worden in Velserbroek beschouwd als nieuwe buren die hier zijn komen wonen. Het team Sociaal Beheerders in Velserbroek heeft ervaring in allerlei organisaties zoals maatschappelijk werk en jongeren werk en ze begeleiden de statushouders bij de integratie en hebben veel gesprekken over hun wel en wee. Elke dag is er iemand van het team aanwezig. Het team bestaat uit zelfstandige ondernemers. Elke dinsdagavond is er een spreekuur voor de omwonenden om ze te informeren en hulp te bieden. Donderdag 3 mei van 18.30 tot 19.30 uur komt een “meedenk” groep bij Stichting Buitengewoon bij elkaar. Indien men hierbij willen aanschuiven dan graag een mail sturen naar sociaalbeheer@cameloteurope.com of  een telefoontje naar (06) 1160 1165. Het team Sociaal Beheerders is nog op zoek naar taalmaatjes. Als je je hiervoor wilt aanmelden kun je mailen naar het genoemde adres of naar bellen naar bovenstaand nummer.