Openbare bijeenkomst coalitievorming

Openbare bijeenkomst coalitievorming
FOTO RTv Seaport / PR

Dinsdagavond 17 april zal informateur Nathanael Korf in een openbare raadsbijeenkomst een toelichting geven op de gesprekken die hij heeft gevoerd en bekend maken met welke partijen Velsen Lokaal een coalitie wil vormen. Raadsplein TV zendt deze bijeenkomst rechtstreeks uit.

Daarbij krijgen ook inwoners de gelegenheid om vragen te stellen. Dit is onderdeel van de democratische vernieuwing die Velsen Lokaal voor ogen staat.

Volgens Korf hebben de gesprekken van de afgelopen dagen een stevige basis gegeven voor het formatieproces en bieden zij houvast voor een mogelijk raadsakkoord. Zijn partij, die als winnaar van de verkiezingen het voortouw heeft in de formatie, denkt nu in volle vaart te kunnen doorpakken en bij de eerste raadsvergadering in mei het nieuwe college te kunnen installeren.

De bijeenkomst begint om 18:30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Publiek is van harte welkom. De uitzending van RTV Seaport begint om 18:20 uur met een voorbeschouwing.