Informateur Korf laat nog weinig los

Informateur Korf laat nog weinig los
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Donderdagavond gaf informateur Nathanael Korf voor Raadsplein TV een toelichting op de coalitievorming. Hij heeft alle partijen gesproken en is enthousiast over het proces, maar wil nog bijna niks over de inhoud van de gesprekken en de mogelijke samenstelling van het college van B&W zeggen.

Korf liet wel los dat de grote woningbouwopgave waar Velsen zich voor gesteld ziet een belangrijk onderwerp is. Aanstaande dinsdag 17 april moet er meer duidelijk worden. Dan is er om 18:30 uur een openbare bijeenkomst waarin alle raadsleden en geïnteresseerde Velsenaren worden geïnformeerd én geconsulteerd. Hoe deze nieuwe vorm van burgerparticipatie, een belangrijk punt voor zijn partij Velsen Lokaal, er precies uit gaat zien is voor Korf nog een ‘zoektocht’.

Raadsplein TV is er dinsdag bij, de uitzending op Ziggo kanaal 40 en via de livestream op de website van RTV Seaport begint om 18:20 uur en duurt ongeveer een uur.