Nog geen besluit over villa’s bij ruïne

Nog geen besluit over villa’s bij ruïne
PR foto

Het besluit over de bouw van drie villa’s aan de Brederoodse Weg in de buurt van de kasteelruïne in Santpoort-Zuid wordt opnieuw uitgesteld. Donderdagavond werd in een tweede sessie duidelijk dat de meeste raadsleden nog aanvullend onderzoek willen voordat ze over het bestemmingsplan beslissen.

Het gaat dan om zaken als de invloed van de bouw op de natuur (de ‘kasteelbiotoop’), het cultureel erfgoed, de zichtlijnen en de omvang van de winst die Wibaut projectontwikkeling zou maken. Mede vanwege de bezwaren van veel insprekers, gisteren waren er zes na de vijftien in februari, staat zorgvuldigheid voor de raadsleden voorop. De ontwikkelaar en de beoogde bewoners, die al jaren met de plannen bezig zijn, moeten dus nog even geduld hebben.

De plannen voor woningbouw aan de zuidoostrand van Driehuis en het startdocument voor een nieuw bestemmingsplan voor het industrieterrein in Velsen-Noord kunnen wel door naar de eerstvolgende raadsvergadering. In een andere sessie legde wethouder Bal verantwoording af voor beslissingen die Velsen als mede-eigenaar in de aandeelhoudersvergadering van HVC had genomen.

Raadsplein TV was live bij deze eerste sessieavond van de nieuwe raad. Vanaf zaterdag is de herhaling te zien via Uitzending Gemist op onze website en Ziggo tv-kanaal 40.