Iskes 50 jaar in IJmuiden

Iskes 50 jaar in IJmuiden
Foto: RTV Seaport/PR

Vanaf zaterdag 14 april is in het IJmuider Zee- en Havenmuseum een tentoonstelling te zien over 50 jaar Iskes in IJmuiden.
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Ben Iskes de sleepdienst IJmuiden overnam van Jaap Visser.

Hij deed dat met geleend geld van zijn vader en begon met drie kleine sleepboten, waarvan één meteen moest worden verkocht om het benodigde startkapitaal bijeen te krijgen. De twee andere sleepboten, de ‘Triton’ en de ‘Thetis’, kregen een groter motorvermogen en zo begon het bedrijf onder de naam ‘Sleepdienst Ben Iskes’. De vloot werd in de loop der jaren verder uitgebreid en momenteel varen 19 schepen onder de vlag van Iskes.

Iskes Towage & Salvage, de huidige naam van het bedrijf, is gegroeid van een lokale sleepdienst in een wereldwijd opererend bedrijf. Met foto’s en scheepsmodellen, maar ook met het grote sleepbotenspel toont deze expositie de boeiende geschiedenis van dit oer-IJmuidense bedrijf.

De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf zaterdag 14 april 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. Museumkaart geldig.
Voor de actuele openingstijden kunt u terecht op de website www.zeehavenmuseum.nl