Trio Trabant en Duo viool en fagot in ‘t Mosterdzaadje.

Trio Trabant en Duo viool en fagot in ‘t Mosterdzaadje.
Foto: RTV Seaport/PR

Trio Trabant speelt op vrijdag 13 april om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje de muziek uit het gebied van Oost-Europa waar de Trabant rondreed en nog steeds te zien is. Voor het gemak noemt Trio Trabant deze landstreek Zuid-West Zigeunië.

Dáár, in de toonladders, maatsoorten en instrumenten van het voormalig Oostblok, liggen de wortels van Trio Trabant. Zigeunermuziek uit Hongarije, Transsylvanië, en Roemenië komen in één optreden samen.

De violiste Daphne Oltheten en de fagotist Thomas Oltheten, leden van het beroemde Apollo-Ensemble, spelen als duo jeugdwerken van Mozart, Beethoven en Paganini. Zij zijn op zondag 15 april om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje te beluisteren.

De combinatie viool en fagot heeft een lange traditie. De duetten van Paganini zijn origineel voor viool en fagot, bij Mozart is de vioolpartij origineel en de baspartij niet aan een specifiek instrument toebedeeld en bij Beethoven is de fagotpartij origineel en de andere stem oorspronkelijk voor klarinet.

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk.