Busbaan 6 weken dicht

Busbaan 6 weken dicht
Foto: Provincie Noord-Holland

De HOV-busbaan tussen IJmuiden en Santpoort-Noord gaat zes weken dicht vanwege herstelwerkzaamheden. Dat heeft de provincie bekendgemaakt. De werkzaamheden duren tot en met 27 mei. Bus 385 rijdt tijdelijk over de oude route door Driehuis.

Vanaf maandag worden in spooronderdoorgang bij de Santpoortse Dreef herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de slijtlaag van de busbaan. De werkzaamheden, die uitgevoerd worden door BAM Infra, zijn nodig omdat na de oplevering bleek dat de rijbaan niet egaal was. De verwachting is dat de busrit na de werkzaamheden een stuk comfortabeler wordt.

De werkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 16.00 uur. Gedurende de eerste week zal de aannemer freeswerkzaamheden uitvoeren. Dit kan enige geluidsoverlast veroorzaken voor de directe omgeving. In de weken daarna wordt de nieuwe slijtlaag aangebracht op het wegdek. Aan- en afvoer van materialen vindt plaats vanaf de Santpoortse Dreef.

Door de werkzaamheden rijdt lijn 385 tijdelijk via een omleidingsroute. Dat betekent dat de bus tijdens deze periode niet stopt bij de haltes Westerveld, Stadsschouwburg en Briniostraat.
Bron: De Jutter/de Hofgeest