AYOP overhandigt bidbook aan Vattenfall

AYOP overhandigt bidbook aan Vattenfall
© RTV Seaport / PR

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) heeft donderdag 29 maart 2018 het bidbook ‘The Essential Guide for installation and O&M Hollandse Kust wind farms’ aangeboden aan Vattenfall, dat onlangs de gunning kreeg voor de realisatie het offshore windpark Hollandse Kust Zuid.

Dit eerste niet-gesubsidieerde windpark in Nederland gaat duurzame energie produceren voor 1 tot 1,5 miljoen huishoudens. De vereniging van bedrijven AYOP laat Vattenfall de mogelijkheden zien die samenwerking met de netwerkorganisatie uit het Noordzeekanaalgebied biedt. Bij de AYOP zijn meer dan 75 bedrijven en overheden aangesloten. Het bidbook is door burgemeester Frank Dales van de gemeente Velsen aangeboden aan Erik Hiensch, directeur Offshore Operations van Vattenfall. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de haven van IJmuiden.