Passiemuziek in ’t Mosterdzaadje

Passiemuziek in ’t Mosterdzaadje
© Foto RTV Seaport/PR

Een ontroerend mooie aanloop naar Pasen is het Passieconcert door Concerto delle Donne op vrijdag 23 maart om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje. ‘Lamento delle Virgine’ bevat muziek uit de 16e en 17e eeuw geschreven door vrouwelijke componisten die het verdriet van Maria over het lijden en sterven van haar zoon verklanken.

Er is zó veel mooie muziek geschreven door vrouwen en het wordt zo weinig gehoord op de podia. Met de oprichting van ‘Concerto delle Donne’ in 2015, heeft het ensemble zich ten doel gesteld muziek van vrouwelijke componisten te belichten. De prachtige teksten, die op beeldende wijze op muziek zijn gezet worden met lichtbeelden geïllustreerd.

’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg in Santpoort-Noord is vanaf een half uur voor aanvang geopend. De toegang is vrij, een bijdrage is welkom.