Velsen Lokaal grootste in Velsen

Velsen Lokaal grootste in Velsen

Velsen Lokaal is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Velsen geworden. Niet in aantal zetels, dat blijft met zes gelijk, maar wel ten opzichte van de andere partijen. Andere winnaars zijn Groen Links (van een naar drie) en Forza (van twee naar drie).

D66, de afgelopen vier jaar de grootste in Velsen, verliest het meeste en levert twee zetels in: van zes naar vier. Dat zijn er net zoveel als LGV en VVD, die daarmee in zetelaantal gelijk zijn gebleven. Dat geldt ook voor de PvdA, dat zijn drie zetels behoudt, en ChristenUnie (één zetel). SP gaat terug van drie naar twee zetels.

RTV Seaport deed woensdagavond live verslag van de uitslagenavond in de Burgerzaal van het stadhuis.  Donderdag om 11 uur is er wederom een live-uitzending, dan wordt de uitslag op kandidaatsniveau bekend gemaakt en is duidelijk welke personen al dan niet met voorkeursstemmen in de raad komen.

De uitslagen zijn overigens nog voorlopig, vrijdag worden ze definitief uitgesteld. De ervaring wijst echter uit, dat er geen veranderingen meer optreden. meer info volgt, ook via www.velsen.nl