Passie- en pianomuziek in ‘t Mosterdzaadje

Passie- en pianomuziek in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Een ontroerend mooie aanloop naar Pasen is het Passieconcert door Concerto delle Donne op vrijdag 23 maart om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje. ‘Lamento delle Virgine’ bevat muziek uit de 16e en 17e eeuw geschreven door vrouwelijke componisten die het verdriet van Maria over het lijden en sterven van haar zoon verklanken.

Er is zó veel mooie muziek geschreven door vrouwen en het wordt zo weinig gehoord op de podia. Met de oprichting van ‘Concerto delle Donne’ in 2015, heeft het ensemble zich ten doel gesteld muziek van vrouwelijke componisten te belichten. De prachtige teksten, die op beeldende wijze op muziek zijn gezet worden met lichtbeelden geïllustreerd.

Op zondag 25 maart om 15.00 uur hebben we de eer in ‘t Mosterdzaadje kennis te maken met de Japanse pianiste Mitsuko Saruwatari. Deze vooraanstaande Japanse pianiste speelt in Nederland een actieve rol in de wereld van de kamermuziek.

Mitsuko breekt met hart en ziel een lans voor Wilhelm Berger (1861-1911). Hoe kan het dat deze pianist en componist vrijwel uit de muziekgeschiedenis is verdwenen. Misuko wordt in haar zoektocht naar Berger een bewonderaar van hem. Zij brengt een prachtige sonate in dit concert weer tot leven.
’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg in Santpoort-Noord is vanaf een half uur voor aanvang geopend. De toegang is vrij, een bijdrage is welkom.