Matthäus Passion door COV IJmuiden

Matthäus Passion door COV IJmuiden
© Foto RTV Seaport/PR

De Christelijke Oratorium Vereniging “IJmuiden” voert net als voorgaande jaren vrijdag 23 maart het grootste passieoratorium van Johann Sebastian Bach uit in de Nieuwe Kerk aan de Kanaalstraat in IJmuiden. Het concert staat onder leiding staan van dirigent Piet Hulsbos.

Bijzonder dit jaar is de medewerking van het nieuwe kinderkoor KOEL KIDS, bestaand uit talentvolle kinderen tussen 8 en 14 jaar. Het Barokensemble, ”Eik en Linde”, waarvan de 32 orkestleden op authentieke instrumenten, of kopieën bespelen, doet zoveel mogelijk recht aan de originele bronnen uit Bachs tijd. Passies worden uitgevoerd in de Lijdenstijd- de veertig dagen van inkeer voor Pasen, dat Christus’ wederopstanding viert.

Indrukwekkend moment tijdens deze jaarlijkse traditie in IJmuiden is, voorafgaande aan de aanvang van het openingskoor, het luiden van de kerkklok.
Het concert begint om 19.30 uur, de kerkdeuren zijn geopend vanaf 18.45 uur.
Kaarten zijn te bestellen via e-mail: kaartverkoop@cov-ijmuiden.nl

%d bloggers liken dit: