Telstar wint in Dordrecht met 3-2

Telstar heeft vrijdagavond goede zaken gedaan. Het won de uitwedstrijd tegen het in de derde periode goed presterende FC Dordrecht met 2-3. En omdat de directe concurrenten niet in actie kwamen, staan de Velsenaren in ieder geval een weekend lang op de 3e plaats.

De wedstrijd begon niet zo goed voor Telstar. In de derde minuut kwam de ploeg al op achterstand na een eigen doelpunt van Rodney Cabral. Gelukkig voor hem maakte zijn spits en club-topscoorder Andrija Novakovich twintig minuten later gelijk.

Vijf minuten in de tweede helft kwamen de Witte Leeuwen dankzij dezelfde Novakovich op een 1-2 voorsprong. En toen Mohamed Hamdaoui in de 68e minuut na een geslepen sleepbeweging van Jerdy Schouten en na een mooie kapbeweging van hemzelf 1-3 maakte, leek de wedstrijd gespeeld.

Een zeldzaam slippertje van Telstarkeeper Rody de Boer, waardoor Robert Mutzers voor FC Dordrecht kon scoren, maakte het in de 85e minuut toch nog even spannend. Maar gelukkig voor iedereen die de Witte Leeuwen een warm hart toedraagt, gingen de drie punten mee in de tas terug naar Velsen-Zuid en staat Telstar nu ongekend hoog op de ranglijst.