Santpoort trotseert kou voor de prikslee

Santpoort trotseert kou voor de prikslee
Foto RTV Seaport / Ton van Steijn

Als het om evenementen in hun dorp gaat, laten Santpoorters zich niet zomaar uit het veld – of in dit geval van het ijs –  slaan. Een snijdend koude oostenwind en een gevoelstemperatuur van -15 graden ten spijt, liep het trotse dorp vrijdagavond uit voor de nu al traditionele prikslee-wedstrijd.

Dit gebeurde op het natuurijsbaantje op het kermisterrein aan de Hoofdstraat, dat na vijf jaar van prepareren, afwachten en hopen op voldoende vrieskou, tot vreugde van de fanatieke vrijwilligers deze week eindelijk weer in gebruik kon worden genomen. Voor deze gelegenheid was het evenementenveldje met vuurkorven sfeervol verlicht.

Bijna 300 toeschouwers kwamen op het sleespektakel af. Zij zagen – enthousiast aangemoedigd door presentator en dorpsburgemeester Theo Koster – dat 27 mannen en 18 vrouwen met elkaar de sportieve strijd aangingen: wie kon met de prikstokken de meeste vaart maken op de lage slee? Eén fanatieke deelnemer deed dat zelfs met ontbloot bovenlijf. Uiteindelijk werden Monique van Steijn en Mark de Visser de winnaars. Zij blijven tot de volgende serieuze vorstperiode de priksleehelden van Santpoort.