5 maart debat over welzijn en cultuur

5 maart debat over welzijn en cultuur
© RTV Seaport / Ron Pichel

Op 21 maart gaan we naar de stembus voor de gemeenteraad. In de aanloop daarvan zijn er in Velsen en de IJmond een reeks debatten. De eerste is op maandagavond 5 maart in de bibliotheek Velsen aan het Dudokplein in IJmuiden en gaat over welzijn, cultuur en educatie.

De bibliotheek organiseert dit debat in samenwerking met Stichting Welzijn Velsen en het Kunstencentrum Velsen. Deze drie instellingen willen gezamenlijk investeren in programma’s voor jong en oud onder het motto: samen groeien, 1+1+1= 10.’ Met met kennis, met kunst, met ontmoetingen, met onderwijs en maatschappelijke ondersteuning willen zij werken aan een vitale en energieke Velsense gemeenschap, die voorbereid is op de toekomst.

Daarom staat tijdens het debat de vraag centraal: welke gevolgen heeft uw stem op het gebied van welzijn, cultuur en educatie? Alle tien politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen in Velsen zijn maandagavond vertegenwoordigd. Het publiek wordt uitgenodigd om vragen te stellen en mee te discussiëren.Het gesprek wordt geleid door Gertjan Huijbens van Raadsplein TV. RTV Seaport zal opnames maken en deze op een later tijdstip uitzenden. De inloop is om 19:30 uur, het debat van 20:00 tot 21:30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Na het welzijn & cultuurdebat in de bibliotheek in IJmuiden op maandag, is er op dinsdag 6 maart in het stadhuis van Beverwijk een debat georganiseerd door FNV IJmond. Op woensdag 7 maart is in de Burgerzaal van het stadhuis Velsen een Lagerhuisdebat voor jongeren, georganiseerd door het John van Dijkfonds en Raadsplein TV. Dit debat is rechtstreeks te zien op RTV Seaport.

%d bloggers liken dit: