7 maart tv-debat voor en door jongeren

7 maart tv-debat voor en door jongeren
© RTV Seaport / Ron Pichel

In de debatreeks voor de gemeenteraadsverkiezingen is het op woensdag 7 maart de beurt aan de jongeren. In een Lagerhuis-setting gaan de jongste kandidaten van de tien partijen verbaal de strijd aan met elkaar en met jongeren uit het publiek. Vanaf 19 uur in de Burgerzaal van het stadhuis op Plein 45 in IJmuiden. Iedereen is welkom, RTV Seaport zendt het debat live uit.

Het jongerendebat is een initiatief van het John van Dijk Fonds en Raadsplein TV. John van Dijk werd in 1990 op 26-jarige leeftijd gemeenteraadslid en kwam op voor de ideeën van jongeren. Het naar hem genoemde fonds is opgericht met het doel om de jeugd van Velsen zoveel mogelijk te laten meedenken en -praten over onderwerpen die hen aangaan en waarover vaak wordt beslist in de gemeenteraad. In dat kader worden diverse activiteiten en projecten georganiseerd, waaronder schoolbezoeken en debatten zoals op 7 maart. Een jaar geleden was een soortgelijk Lagerhuisdebat , dat in het kader van de Tweede Kamer-verkiezingen werd gehouden in de bibliotheek, een groot succes.

Wil jij  iets veranderen, verbeteren of heb je een goed idee? Of wil jij je stem laten horen en aan de kandidaat-raadsleden laten weten wat jongeren belangrijk vinden voor de gemeente Velsen? Meld je dan  aan via info@johnvandijkfonds.nl en debatteer mee!

Het team van Raadsplein TV leidt de avond, die rechtstreeks én in in herhaling wordt uitgezonden via het tv-kanaal en de website van RTV Seaport. Naast het jongerendebat is er op maandag 7 maart het welzijn & cultuurdebat in de bibliotheek in IJmuiden en op dinsdag 6 maart een debat van FNV IJmond in het stadhuis van Beverwijk. Een week later is er op maandag 12 maart in het Telstarstadion een debat over ongelijke kansen in het onderwijs en op zaterdag 17 maart het tv-slotdebat in de Burgerzaal van het stadhuis.