6 maart FNV IJmond verkiezingsdebat

6 maart FNV IJmond verkiezingsdebat
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De vakbond FNV is benieuwd naar de standpunten van de kandidaat-politici die van belang zijn voor werkenden, werkzoekenden en gepensioneerden. Daarom organiseert de FNV afdeling IJmond op dinsdagavond 6 maart vanaf 19:30 uur een groot verkiezingsdebat in de raadzaal van het gemeentehuis in Beverwijk.

De kandidaten van de politieke partijen uit Velsen, Beverwijk en Heemskerk zijn uitgenodigd, VVD, D66, CDA, GroenLinks, PvdA, SP, Velsen Lokaal, Democraten Beverwijk en Heemskerk Lokaal hebben hun medewerking al toegezegd. Zij worden uitgedaagd om te reageren op de thema’s werken zonder loon en Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De FNV-bestuurders Dejo Overdijk en Wim van der Hoorn zullen deze thema’s inleiden en toelichten. Overdijk geeft al een schot voor de boeg: ,,gelijk werk verdient gelijk loon. daarom moet werken zonder loon stoppen!” Van den Hoorn wil vooral dat gemeenten lering trekken uit tien jaar WMO: ,,neem de regie in de uitvoering, maak langdurige, sociale afspraken met een beperkt aantal goede zorgaanbieders.’

De leiding van het debat ligt in handen van communicatieadviseur Ester van der Veur, bekend van Raadsplein TV. De muziek wordt verzorgd door Thijs Huijbens. Uiteraard is er ruim gelegenheid voor het publiek om te reageren en vragen te stellen.  Het debat is voor zowel FNV-leden als niet-leden. De toegang, koffie en thee zijn gratis en na afloop is er een informeel samenzijn.

Naast het FNV-debat is er in dezelfde week op maandag 5 maart een welzijn & cultuurdebat in de bibliotheek Velsen en op woensdag 7 maart een jongerendebat in de Burgerzaal van het stadhuis Velsen.