Speeltuin de Veilige Haven weer open

Speeltuin de Veilige Haven weer open
© FOTO RTV Seaport / PR

Zaterdag 24 februari opende speeltuin De Veilige Haven in IJmuiden haar hekken weer om met de voorjaarsvakantie het nieuwe seizoen in te luiden.

Ondanks de kou kwamen ruim 20 kinderen met hun (groot)ouders zaterdagmiddag naar de speeltuin. De kinderen hadden geen last van de kou; de (groot)ouders zaten lekker onder een dekentje in de zon.

Op 11 juli 1931 werd de speeltuin officieel door de Velsense wethouder Visser geopend. De inventaris bestond toen uit een paar schommels, een rekstok, een springbak en klimmasten. Speelwerktuigen die door de leden veelal van oud materiaal en van de oude rolluiken van de oude vishallen waren vervaardigd en geconstrueerd.

Dit jaar is in plaats van een nieuw speeltoestel gekozen voor vernieuwing van de hekken rondom het speelterrein met daarbij een nieuw toegangshek! Wel zijn alle bestaande speeltoestellen in de winter gecontroleerd en voor zover nodig gerepareerd, zodat er weer veilig gespeeld kan worden.

Het team dat de speeltuin draaiende houdt bestaat uit ongeveer 20 personen. Omdat er altijd de nodige klusjes gedaan moeten worden, zoals schilderen van de speeltoestellen zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom!