Trio Yati en Marcel Worms in ‘t Mosterdzaadje.

Trio Yati en Marcel Worms in ‘t Mosterdzaadje.
© RTV Seaport / PR

Op vrijdag 23 februari om 20.00 uur is het Trio Yati te gast in ‘t Mosterdzaadje met een Frans gekleurd programma. Uitgevoerd worden werken van Ibert, Ravel, Poulenc, Debussy, Jolivet en Fauré.

Julie Moulin is fluitiste in het Concertgebouworkest, haar partner Bruno Bonansea is eerste klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hun vriendin, de pianiste Sophie Labandibar is docente aan het Conservvatorium van Lyon. Ondanks alle drukke werkzaamheden vieren zij hun hartstocht voor de kamermuziek in de vorm van het Trio Yati.

Op zondag 25 februari om 15.00 uur neemt de pianist Marcel Worms plaats achter de vleugel met het programma: ‘Inspired by Chopin’. Behalve muziek van Chopin zelf, laat hij vooral de muziek horen van componisten die door Chopin zijn beïnvloed en geïnspireerd. De Poolse pianocomponist bij uitstek had grote impact op vele generaties componisten na hem.

Onbekende juweeltjes zoals een zelden gespeeld variatiewerk van Schumann op een thema van Chopin, Mazurka’s van Skrjabin, Nocturnes van Poulenc en verrassende jazzy versies van een tweetal Chopin walsen. Marcel Worms zal de afzonderlijke stukken mondeling toelichten. Van dit programma is eveneens een cd opgenomen.

’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg in Santpoort is vanaf een half uur voor aanvang geopend. De toegang is vrij, een bijdrage is welkom.