Speeltuin De Veilige Haven vanaf zaterdag weer open.

Speeltuin De Veilige Haven vanaf zaterdag weer open.
© FOTO RTV Seaport / PR

Zaterdag 24 februari opent speeltuin De Veilige Haven in IJmuiden haar hekken weer om met de voorjaarsvakantie het nieuwe seizoen in te luiden.

In plaats van een nieuw speeltoestel is er dit jaar gekozen voor vernieuwing van de hekken rondom het speelterrein met daarbij een nieuw toegangshek! Wel zijn alle bestaande speeltoestellen in de winter gecontroleerd en voor zover nodig gerepareerd, zodat er weer veilig gespeeld kan worden.

Omdat er altijd de nodige klusjes gedaan moeten worden, zoals schilderen van de speeltoestellen zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom! De hele speeltuin draait met hulp van vrijwilligers zoals bijvoorbeeld het winkeltje, waarvan de inkomsten geheel ten goede komen aan de speeltuin voor bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen.
Om het terrein nog kindvriendelijker te maken is besloten de speeltuin vanaf nu rookvrij te houden, roken kan alleen nog op de plek die op het terrein daarvoor wordt aangewezen.