Vijf mini-debatten donderdag live op tv

Vijf mini-debatten donderdag live op tv
© RTV Seaport / Ron Pichel

De verkiezingstijd is begonnen! Vorige week is de online stemhulp velsen.mijnstem.nl gepresenteerd, komende donderdag 22 februari is de aftrap van een reeks verkiezingsdebatten met een live-uitzending tussen 18:30 en 19:00 uur op RTV Seaport.

Voorafgaande aan de allerlaatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen, gaan de tien lijsttrekkers aan de hand van vijf stellingen van de stemhulp met elkaar de strijd aan in vijf mini-debatjes. Dit gebeurt in de Raadzaal, het centrum van de lokale democratie.

De onderwerpen waarover wordt gedebatteerd zijn het experimenteren met een basisinkomen, leningen voor starters op de woningmarkt, subsidie voor het aanpassen van woningen van ouderen, de kosten van de zorg en het verplichten van mensen met een uitkering om een tegenprestatie te leveren.

Na donderdag breekt het debatcircus in Velsen los. Gespreksleiders Esther van der Veur en Gertjan Huijbens van Raadsplein TV zijn er bij zes betrokken. In ieder geval worden twee debatten live op tv uitgezonden: het jongerendebat op 7 maart (i.s.m. het John van Dijk fonds) en het slotdebat op 17 maart.  Net als de uitzending van a.s. donderdag om 18:30 uur, zijn deze debatten rechtstreeks en in herhaling te zien via het tv-kanaal en de website van RTV Seaport.

Voor meer informatie en de stemhulp, zie het verkiezingsnieuws op www.velsen.nl