Tata Steel bouwt nieuwe fabriek

Tata Steel bouwt nieuwe fabriek
foto RTV Seaport/PR

Tata Steel gaat in Geldermalsen voor dochteronderneming SAB-profiel een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen. De nieuwe fabriek vervangt de bestaande productielocatie in Nieuwegein. De werkzaam-heden starten deze maand. De nieuwe fabriek wordt in 2019 in gebruik genomen.

“De nieuwe productielocatie stelt ons in staat om in te spelen op de aantrekkende markt voor stalen sandwichpanelen”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland. De markt voor sandwichpanelen trekt mede aan door toenemende isolatie-eisen, verduurzaming van bestaande gebouwen en de verplichting om asbestdaken te vervangen.

De duurzame en innovatieve dak- en gevelbekleding van SAB-profiel wordt veel toegepast in industriële gebouwen, in logistieke distributiecentra en in een grote diversiteit aan overige gebouwen. SAB-profiel (200 medewerkers) is marktleider in Nederland en heeft vestigingen in IJsselstein, Nieuwegein en Niederaula (D).