Geldigheid kandidatenlijst Gemeente Velsen vastgesteld

Geldigheid kandidatenlijst Gemeente Velsen vastgesteld
Foto gemeente Velsen / Reinder Weidijk

Het Centraal Stembureau heeft in een zitting besloten dat de geldigheid en nummering van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en de kandidaten die op deze lijst staan, akkoord is.

Op de foto, die is gemaakt bij de aftrap van de verkiezingsstrijd op 13 februari, staan de lijsttrekkers van de tien partijen die in Velsen deelnemen aan de verkiezingen. Van links naar rechts: Leen de Winter van de ChristenUnie, Jeroen Verwoort van de VVD, burgemeester Frank Dales, Leo Kwant van LGV, Sander Scholts van Forza! IJmond, Bram Diepstraten van Velsen Lokaal, Marianne Steijn van de PvdA, Robert te Beest van het CDA, Annette Baerveldt van D66 Velsen, Robert van Koten van de SP en Iskander Sitompul van GroenLinks.

Bij de officiële start van de verkiezingsstrijd lanceerde de burgemeester de digitale stemhulp velsen.mijnstem.nl die ook centraal staat in de reportage die RTV Seaport van deze aftrap heeft gemaakt.