Voetbalclinic voor ‘Het Vergeten Kind’

Voetbalclinic voor ‘Het Vergeten Kind’
Foto RTV Seaport : Jennifer Halewijn

Op 31 januari organiseerde Stichting Het Vergeten Kind voetbalclinics voor kwetsbare kinderen ín de stadions van 20 Eredivisie en Jupiler League clubs, waaronder SC Telstar. Ongeveer 20 kinderen leren deze dag voetbalskills van de selectiespelers van SC Telstar en beleven een onvergetelijke dag met hun idolen. De clinic is bedoeld om de kinderen een dag vol plezier te geven waarbij zíj oprechte aandacht krijgen en hun problemen even kunnen vergeten. De voetbalclinic is een  onderdeel van de Week van Het Vergeten Kind van 29 januari t/m 4 februari.

Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind zegt over de clinics: “Door te sporten, vergeten ze hun zorgen en komt er positieve energie vrij. Ze maken contact met andere kinderen en ontwikkelen dus ook nog eens sociale vaardigheden. Ze leren respect te hebben voor elkaar door in een team samen te werken. Daarnaast is de persoonlijke aandacht die ze van de profvoetballers krijgen en het mogen sporten bij een topclub een ongelofelijke ervaring die ze hun hele leven lang bij zal blijven.”

Een leuke dag vol aandacht

De kinderen werden op woensdag 31 januari met de bus opgehaald bij hun opvanglocaties en gaan een spetterende, sportieve middag tegemoet. Nadat zij ontvangen waren met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een voetbalshirt en een paar door Nike gesponsorde voetbalschoenen om als echte speler mee het veld op te gaan met de selectiespelers. Na de clinic kregen de kinderen een rondleiding door het stadion en volgt er echt een persmoment. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Deelnemende Clubs Jupiler League en Eredivisie

SC Telstar was niet de enige voetbalclub waar op 31 januari 2018 een voetbalclinic was. Ook bij de volgende clubs heeft dit sportieve evenement plaatsgevonden: Almere City FC, NEC Nijmegen, FC Volendam, De Graafschap, Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, RKC Waalwijk, FC Oss, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht en SC Cambuur. Uit de Eredivisie doen mee: AFC Ajax, FC Groningen, Heracles en ADO Den Haag. In totaal hebben circa 400 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland de voetbalclinic gevolgd.

Langste sjaal van Nederland

Het campagnethema 2018 van de Week van Het Vergeten Kind is het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje  zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode deelt Het Vergeten Kind ze, sjaal voor sjaal, uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

Week van Het Vergeten Kind

Vanaf maandag 29 januari t/m zondag 4 februari organiseert Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land. Vaste onderdelen zijn de uitreiking van de ‘Kind Centraal’ Award, Het Vergeten Kind Filmfestival en de voetbalclinics. Meer informatie over de Week van Het Vergeten Kind 2018 en de volledige agenda: www.hetvergetenkind.nl.