Raad redt schouwburg onder strenge voorwaarden

Raad redt schouwburg onder strenge voorwaarden
© RTV Seaport / Ron Pichel

De stadsschouwburg Velsen is gered. De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het voorstel om maximaal 1,5 miljoen euro ter beschikking te stellen om de tekorten weg te werken en een nieuwe start met het theater te kunnen maken.

Aan het reddingsplan zijn wel de nodige voorwaarden gebonden, waarvoor de raadsleden nog een amendement en een motie aannamen. Zo verlangen zij dat het rendement op de voorstellingen verbetert, de organisatie wordt versterkt en de eigen inkomsten worden verhoogd. Ook moet de gemeente intensiever controleren en de raad informeren en kan de schouwburg de laatste 500.000 euro van de gereserveerde 1,5 miljoen alleen ontvangen als de toezichthouder van de gemeente het college hierover later in het jaar positief adviseert. Ook moet de schouwburg nadrukkelijk de samenwerking zoeken met andere organisaties, zoals de bibliotheek, het kunstencentrum, stichting Welzijn en de diverse verenigingen.

Raadsplein TV zond de raadsvergadering live uit. Binnenkort volgen op de zender en website van RTV Seaport de integrale herhaling en een samenvatting aan de hand van enkele interviews. Zie voor het verloop van de avond ook de tweets van @RaadspleinTV.

%d bloggers liken dit: