Schaakgrootmeesters Tata Steel Masters in Hilversum

Schaakgrootmeesters Tata Steel Masters in Hilversum
Foto RTV Seaport/PR

Magnus Carlsen, Viswanathan Anand, Anish Giri en de ander grootmeesters van de Tata Steel Masters zijn woensdag in Beeld en Geluid in Hilversum begonnen aan de 5e ronde van het Tata Steel Chess Tournament. Burgemeester Pieter Broertjes opende de ronde met een gongslag. De grootmeesters werden bij aankomst in de mediastad welkom geheten door tv-helden Bert, Ernie, Pino, Koekiemonster, Elmo en Tommie uit Sesamstraat.

Niet alleen de wereldtop, maar ook een groep van 100 jongeren uit Hilversum spelen vandaag in Beeld en Geluid een schaaktoernooi. Tevens vinden er in Beeld en Geluid symposia plaats over het inzetten van nieuwe technologieën om denksport te ontwikkelen en over de maatschappelijke betekenis van schaken binnen het bedrijfsleven, met als gastspreker voormalig minister Pieter Winsemius.

Tata Steel gaat voor jongeren in de IJmond en in de speelsteden uit Chess On Tour een programma opzetten om schaken op scholen te stimuleren. In dat kader heeft het staalbedrijf vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. “Sinds de start in 2014 heeft Chess On Tour in de speelsteden als een katalysator gewerkt waar het gaat om schaken op scholen en in buurthuizen”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland. “Zo zijn in Rotterdam en Utrecht initiatieven ontstaan om jeugdschaak te stimuleren. Wij gaan nu in alle speelsteden actief het opzetten van schaakprogramma’s voor jongeren stimuleren.”

%d bloggers liken dit: