Ook in Velsen schade door zware storm

Ook in Velsen schade door zware storm

Ook over de gemeente Velsen raasde de storm en werd code rood afgegeven. Zo is er een boom omgewaaid bij de spoortunnel tussen Driehuis en Santpoort, waardoor de weg werd afgesloten. Verder hebben zeilschepen op het droge bij de jachthaven Marina Seaport schade ondervonden en is het dak van een dependance van het Vellesan College aan de Heidestraat afgewaaid.

Ook zijn vanwege de storm de Noordzeesluizen uren gesloten geweest. Rond het middaguur zijn deze weer open gegaan en mocht het verkeer weer over het sluizencomplex. Ook de pont is een aantal uur uit de vaart geweest.Bij de sluizen op het trein van OpenIJ is er een gedeelte van het dak door de wind stuk getrokken. Daar zijn diverse auto’s bij beschadigd. Veel huizen verloren hun dakpannen door de storm.