Grote Brand in De Schouw Velsen-Noord

Grote Brand in  De Schouw Velsen-Noord

Zondagmorgen is rond 8 uur brand uitgebroken in het voormalig conferentiecentrum de Schouw in Velsen-Noord.

Het gaat om een grote brand met veel rookontwikkeling. De Veiligheidsregio Kennemerland roept omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. Deze boodschap is ook verstuurd in een NL-alert melding.

De brand is opgeschaald. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten.

De Schouw staat al jaren op de nominatie om gesloopt te worden. Op de plek van het voormalige conferentiecentrum van Hoogovens staat een nieuwbouwproject gepland met in de eerste opzet 34 grondgebonden eengezinswoningen.

%d bloggers liken dit: