80e editie Tata Steel Chess Tournament van start

80e editie Tata Steel Chess Tournament van start
Foto RTV Seaport/PR

Vrijdagmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. De jubileumeditie kent een sterk deelnemersveld, dat garant staat voor spannende en verrassende partijen.

De enige twee grootmeesters die het toernooi vijf keer hebben gewonnen, wereldkampioen Carlsen en zijn voorganger Anand, zijn beide van de partij. De sterkste vrouwelijke grootmeester ter wereld, Hou Yifan is weer terug in Wijk aan Zee.

De loting leverde voor de eerste speeldag op zaterdag gelijk een veelbelovende partij op tussen de nummers één en twee van de wereld: Carlsen tegen Caruana. In de Tata Steel Challengers staat een broederstrijd op het programma: Jorden van Foreest zal het opnemen tegen zijn broer Lucas, die vorig jaar de Top Tienkamp wist te winnen en daarmee promotie naar de Tata Steel Challengers verdiende.

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden.
Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

%d bloggers liken dit: