Telstar na benauwde winst weer op vierde plek

Telstar na benauwde winst weer op vierde plek
Foto Telstar, Pieter Hoogeveen (1963 Pictures)

Telstar heeft vrijdagavond moeizaam en met het nodige geluk gewonnen van Jong FC Utrecht. Daarmee hebben de Witte Leeuwen wel knap de vierde plek heroverd in de Jupiler League.

Telstar kende een stroeve start op het sportpark van IJsselmeervogels in Spakenburg, waar de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht curieus genoeg werd afgewerkt. Al na 24 seconden ontsnapte de Velsenaren aan een achterstand toen Venema de bal op de lat schoot. Niet lang daarna kreeg Telstar de kans om op voorsprong te komen. Novakovich werd weggestuurd door Platje, maar de doelman had een goed antwoord op zijn schot. Spits Venema bleef een constante plaag voor de defensie van Telstar. Een aantal keer was hij dichtbij, maar Rody de Boer voorkwam erger.

In de tweede helft begon Jong FC Utrecht opnieuw sterk. Veelvuldig spel over de vleugels leverde een aantal mogelijkheden op, maar slechts één keer was het echt dichtbij toen van Rooijen op schitterende wijze de Boer trachtte te verschalken. Met zijn hak probeerde hij de voorzet binnen te werken. De bal verdween rakelings naast. Blijkbaar was dit de oppepper die Telstar nodig had.

Vanaf dat moment domineerde de Witte Leeuwen het spel volledig en onder aanvoering van invaller Gerson Rodrigues werd de aanval veelvuldig gezocht. Eerst was het Rodrigues met een schot, maar kort er na was Mohammed Osman heel dicht bij een doelpunt. Hij omspeelde zo’n beetje de gehele defensie, maar zijn schot scheerde langs de paal. Even daarvoor was het Rodrigues die zijn kopbal miraculeus uit de bovenhoek gegrabbeld zag worden.

Toch was het Telstar wat de voorsprong pakte. Een prachtige aanval belandde voor de voeten van Rodrigues. Hij hoorde in zijn rug Melvin Platje. Met een bekeken hakje zette hij de goalgetter alleen voor de keeper. Hij kende geen genade en zette Telstar in de 73e minuut op een voorsprong.

Felicitaties gingen uiteraard naar de prachtige assist. Telstar bleef de betere ploeg en kreeg voldoende ruimte om de tweede treffer te maken, maar helaas stonden de vizieren niet geheel op scherp vandaag. Jong FC Utrecht probeerde het wel, maar kon amper een vuist maken. Slechts éénmaal was het echt dicht bij de gelijkmaker. Een afstandsschot werd van richting veranderd. Rody de Boer kon zich heel knap herstellen en redde katachtig.

Komende vrijdag 22 december is in het Rabobank IJmondstadion van Telstar de kraker tegen FC de Graafschap, de ploeg die met één punt minder onder Telstar op de ranglijst staat.

(bron: www.sctelstar.nl)

%d bloggers liken dit: