B&W wil met 1,5 miljoen schouwburg redden

B&W wil met 1,5 miljoen schouwburg redden
© RTV Seaport - Ton van Steijn

Het college van B&W wil met een éénmalige extra impuls van maximaal 1.5 miljoen euro de Stadsschouwburg Velsen redden. Dit moet een faillissement van de stichting voorkomen en de schouwburg weer een toekomst geven.

In een toelichting aan de gemeenteraad, die hierover moet beslissen, geeft het college aan dat de stichting een moeilijke periode achter de rug heeft. Na een langslepende interne impasse rond directeur Jacob Bron, is de afgelopen periode benut om in beeld te brengen wat er nodig is voor een toekomstbestendige en sterke programmering.

‘Wij hebben vertrouwen in de stappen en maatregelen die bestuur en directie van de Stadsschouwburg hebben gezet’ aldus het college. ‘Deze stappen worden intensief gemonitord door een toezichthouder die door is aangesteld.’

Burgemeester en wethouders vinden de forse investering gerechtvaardigd omdat ‘de Stadsschouwburg bijdraagt aan een aantrekkelijke samenleving waaraan iedereen meedoet’.

Volgens wethouder Robert te Beest draagt een laagdrempelige podiumvoorziening bij aan het versterken van de onderlinge samenhang en het leggen van verbindingen tussen kunst en cultuur en het sociaal domein. Dit vertelde hij afgelopen zaterdag nog in de talkshow Plein 45, die nu is te zien op onze zender en website.

%d bloggers liken dit: