SantaRun brengt 5.500 op voor speeltuin ziekenhuis

SantaRun brengt 5.500 op voor speeltuin ziekenhuis
Foto RTV Seaport / Ton van Steijn

De SantaRun in IJmuiden is zaterdagmiddag succesvol verlopen én gelopen. Ruim 150 deelnemers liepen tussen de winterse buien door 5.500 euro bij elkaar voor de vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Deze stichting, die blij verrast was met de hoogte van het bedrag, wil het geld gebruiken voor de aanleg van een buitenspeeltuin voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven. 

Een lang rood lint van kleine en grote kerstmannen liep van het Plein 45 door de Lange Nieuwstraat naar de rotonde en weer terug. Bij de finish kregen zij een medaille, was er koek, warme chocolademelk en glühwein en muziek van het trio Drie Vierkante Meter. Vooraf hadden deze muzikanten ook al samen met een instructrice de warming-up verzorgd.

De Santa Run in IJmuiden werd voor de tweede keer georganiseerd door de zes Rotary Clubs van de regio IJmond. Afgaande op de enthousiaste reacties, komt er volgend jaar vast een derde editie.

%d bloggers liken dit: