Rennen en vliegen voor de KNRM

Rennen en vliegen voor de KNRM
Foto RTV Seaport/PR

Op zaterdag 9 december 2017 gaat alweer voor de negende KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om fondsen te werven voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De halve West Coast Challenge start om 11.00 uur bij Paviljoen Noordzee in IJmuiden richting het zuiden. Gister is bekend gemaakt dat voor het eerst sinds 2011 de West Coast Challenge start bij KNRM-reddingstation Den Helder. Om 04:30 uur vertrekken de deelnemers van de 130 kilometer uit Den Helder naar Hoek van Holland. De weersverwachtingen zijn ronduit ongunstig. Een harde noordwestenwind, winterse neerslag, een gevoelstemperatuur onder nul en hoog water.

Het Noordzeekanaal maakt dat de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van KNRM IJmuiden KNRM Wijk aan Zee overgezet. De ondersteuning op de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM.

Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl

%d bloggers liken dit: