Plein 1945 weer voorzien van de Kerstboom

Plein 1945 weer voorzien van de Kerstboom
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Onder barre weersomstandigheden is de kerstboom donderdag 7 december weer geplaatst voor het gemeentehuis, een mooie volle kerstboom met felle led- lichtjes.

In veel steden en dorpen wordt een grote verlichte kerstboom neergezet, meestal op een markt, plein of andere centrale plaats. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is de fijnspar die elk jaar in Rockefeller Center in New York wordt neergezet.

Het moment waarop de kerstboom wordt opgetuigd verschilt van streek tot streek en van religie tot religie. In Nederland en Belgiƫ geldt de ongeschreven regel dat kerstbomen en andere kerstversieringen pas na Sinterklaas (5-6 december) mogen worden aangebracht. Uiterlijk met Driekoningen (6 januari) wordt de boom weggehaald.

%d bloggers liken dit: