Zaterdag tv-talkshow Plein 45 vanuit Dorpskerk Santpoort

Zaterdag tv-talkshow Plein 45 vanuit Dorpskerk Santpoort
Foto RTV Seaport/PR

Aanstaande zaterdag 9 december maakt RTV Seaport vanaf 14.00 uur opnames in de Dorpskerk in Santpoort Noord voor de tv-talkshow Plein 45. Publiek is van harte uitgenodigd om deze opnames bij te wonen.

In Plein ’45 komen wethouders, raadsleden en bedrijven en instellingen uit Velsen aan het woord. Zaterdag belooft het een veelzijdige Plein 45 te worden. De rode draad in deze uitzending is ‘Verbinding in Velsen’. De gespreksonderwerpen met de diverse gasten variëren van kunst en cultuur tot de verkiezingen. Ook is er een muzikaal voorproefje op de Grote Kerstshow in de stadsschouwburg.

Burgemeester Frank Dales en cultuurwethouder Robert te Beest zijn zaterdag de gasten in het eerste blok. In het tweede blok zitten de raadsleden Iskandar Sitompul (Groen Links), Marianne Poen (PvdA) en Jeroen Verwoort (VVD) aan tafel.

In het derde blok vertellen Koen van der Wel en Eline Schmidt van KOEL Creative Productions over hun cultureel ondernemerschap. Ze laten tevens met enkele zangers iets horen uit hun Grote Kersthow, die op 16 en 17 december te zien is in de stadsschouwburg.

Voorzitter Ruurd Hirdes vertelt over het 100-jarige bestaan van de Dorpskerk en de culturele functie die het gebouw inmiddels vervult en onder voorbehoud is ook Paula Blom van het unieke Santpoortse concertpodium het Mosterdzaadje te gast.

De presentatie en interviews zijn in handen van Gertjan Huijbens en Esther van der Veur. De aflevering van Plein 45 waarvoor de opnames worden gemaakt, is vanaf half december te zien op de zender en de website van RTV Seaport.