Extra intercity van Alkmaar via Beverwijk naar Haarlem

Extra intercity van Alkmaar via Beverwijk naar Haarlem
Staan in trein (Kennemerlijn).

Vanaf volgende week rijden er twee extra intercity’s vanuit Alkmaar via Beverwijk naar Haarlem. Eén aan het einde van de ochtendspits en één aan het begin van de avondspits.

Dit is het positieve het van een actieve lobby onder leiding van wethouder Dorenbos van Beverwijk richting Tweede Kamer en de voormalige Staatssecretaris. Vervolgens werd het overleg met de NS gestart om de dienstverlening op de Kennemerlijn te verbeteren met als resultaat de twee extra intercity’s. Daardoor vermindert het aantal keren dat in de spits stations voorbij worden gereden, omdat de treinen overvol zijn.

De nieuwe dienstregeling van de NS gaat in op zondag 10 december.