20 nieuwe ‘Gastheren’ en ‘Gastvrouwen’ voor Nationaal Park Zuid Kennemerland

20 nieuwe ‘Gastheren’ en ‘Gastvrouwen’ voor Nationaal Park Zuid Kennemerland
Foto Pieter Vermeulenmuseum/Hiske Brouwer

Twintig ondernemers in en rond het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn toegetreden tot het Gastherennetwerk van het park. De gastheren en -vrouwen zijn opgeleid om alles over de ontstaansgeschiedenis, de cultuurhistorie en de natuur van het Nationaal Park over te brengen op bezoekers. In de gemeente Velsen is de VVV IJmuiden nu toegetreden als Gastheer en medewerkers van strandpaviljoen Beach Inn hebben hun kennis opgefrist

Tijdens de Gastheercursus van vier middagen leerden de deelnemers van boswachters van PWN, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten als geen ander de mooiste plekjes en verhalen van het Nationaal Park kennen. Ook natuurbeleving was een belangrijk onderdeel van de cursus: de ondernemers stonden met blote voeten in het koude zand bij ‘t Wed en beleefden de geschiedenis op landgoed Elswout aan den lijve. Vorige week kregen zij officieel het gevelbordje van Gastheer van het Nationaal Park uitgereikt.