Diploma’s voor cursisten leerwerkproject lasopleiding

Diploma’s voor cursisten leerwerkproject lasopleiding
Foto RTV Seaport/PR

Op woensdag 29 november organiseerde Haprotech Lasopleidingen uit Velsen-noord, in samenwerking met IJmond Werkt! een diploma-uitreiking voor een groep geslaagde lassers. Medio 2017 is het leerwerkproject gestart met als doel een groep kandidaten uit de Wet Werk en Bijstand (WBB) om te scholen tot lasser en vervolgens duurzaam aan het werk te helpen. Van de acht gestarte deelnemers, allen voormalig statushouder, zijn inmiddels zeven kandidaten succesvol opgeleid en bemiddeld naar een werkgever in de regio.

Onder het genot van een hapje en een drankje zijn de diploma’s en bloemen uitgereikt. De aanwezige wethouder van de Gemeente Velsen, Arjen Verkaik, complimenteerde alle deelnemers voor hun inzet en het behaalde resultaat. Dit resultaat laat eens te meer zien dat deze vorm van publiek-private samenwerking één van de oplossingen kan zijn om de toenemende krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken, zonder de sociale aspecten uit het oog te verliezen.”