Telstar nekt koploper NEC

RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Telstar heeft maandagavond in eigen huis voor een stunt gezorgd door koploper met 3-2 te verslaan. Daarmee werd in één klap de nare smaak van twee forse uit-nederlagen op rij weggespoeld.

De Witte Leeuwen kwamen goed uit de startblokken en hadden een overwicht in de eerste helft, maar verder dan een onbedoeld schot op de paal en een afgekeurde treffer vanwege buitenspel kwam de thuisploeg niet.

In de tweede helft werd alles anders. Telstar kwam na een uur spelen binnen 9 minuten op 2-0 dankzij fraaie treffers van Toine van Huizen en Mohammed Osman.

NEC deed er vanaf de 72ste minuut slechts 7 minuten over om op gelijke hoogte te komen. Melvin Platje liet de fans in Velsen-Zuid toch als laatsten juichen met zijn beslissende goal.

Voor NEC was het de tweede nederlaag dit seizoen. Telstar steeg door de overwinning op NEC van de zesde naar de vierde plek en passeerde zowel FC Den Bosch als De Graafschap, die tegen elkaar gelijkspeelden: 1-1.