Adopteer een kerstboom

Adopteer een kerstboom

Het Pieter Vermeulen Museum is dit jaar ook afhaalpunt voor de Adoptie-kerstbomen: het biologisch alternatief voor de wegwerp-boom!  

Sinds een paar jaar is er een mooi alternatief voor het afdanken van je kerstboom in januari: adopteer een Kerstboom. Deze biologisch gekweekte kerstbomen kun je adopteren en na de kerst weer inleveren. Het is een idee waar veel mensen achter staan: gooi je boom niet weg, maar geef hem ook volgend jaar een kans. Het Pieter Vermeulen Museum doet mee omdat bijdragen aan een duurzame samenleving en het bevorderen van liefde voor de natuur een essentieel onderdeel zijn van de missie van het Pieter Vermeulen Museum.

Vanaf half november kan er een kerstboom gereserveerd worden in verschillende grootte. Zie voor meer informatie over de prijzen én voor uw bestelling de website www.adopteereenkerstboom.nl (kies afhaalpunt Driehuis). Of stuur een mail naar: info@pieter-vermeulen-museum.nl.

De adoptie-persoon/familie ontvangt ook nog 2 vrijkaartjes voor een bezoek aan het Pieter Vermeulen Museum. Voor de kinderen is er de tentoonstelling Tuin vol geheimen en daarnaast is er vanaf half december de tentoonstelling “KERSTGROEN” te zien.

Op woensdag 3 en zondag 7 januari kan de kerstboom weer teruggebracht worden en als hij in goede staat is, ontvangt u de € 10 statiegeld retour.  Daarna gaan de biologische kerstbomen gewoon weer terug naar de kwekerij. Bovendien heeft elke boom een nummer gekregen, zodat iedereen ‘zijn’ boom het jaar erop weer kan reserveren. En zo zie je je eigen adoptie-boompje jaar na jaar groeien.