Geslaagde bijeenkomst ‘Gezond op Weg’

Geslaagde bijeenkomst ‘Gezond op Weg’
foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De bijeenkomst ‘Gezond op weg in Zee- en Duinwijk’ is maandagavond productief gebleken. Diverse initiatieven, zoals een interculturele wandelclub, een avontuurlijke speeltuin, smaaklessen over voeding, moestuintjes en schooltuintjes, zijn een stap verder gekomen. Er zijn diverse contacten en verbanden gelegd.

Op de bijeenkomst in sportcafé Nol bij sporthal Zeewijk, die door wethouder Annette Baerveldt werd geopend en afgesloten, kwamen zo’n dertig buurtgenoten af. Zij werden tijdens het brainstormen en overleggen in groepsverband prima van gezonde hapjes voorzien door leerlingen van basisschool de Zefier en Resto VanHarte, een stichting die overal in het land restaurants met een lokale sociale functie opricht.

De diverse ideeën worden verder uitgewerkt door de initiatiefnemers, waar mogelijk en indien nodig ondersteund door de gemeente. Niet alleen met geld, hoewel er ook euro’s beschikbaar zijn, maar ook in materiële of personele zin.

%d bloggers liken dit: