Innovatiefonds voor MKB in maakindustrie

Innovatiefonds voor MKB in maakindustrie
Foto Gertjan Huijbens

De gemeente Velsen wil MKB-bedrijven in de maak- en onderhoudsindustrie ondersteunen met een innovatiefonds. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft hiervoor een raadsvoorstel gemaakt.

‘De innovatiekracht van het MKB is bepalend voor het toekomstige verdienvermogen van de regionale economie en de creatie van banen in sectoren van de toekomst’ schrijft het college in het voorstel. ‘De gemeente Velsen wil ondernemers ondersteunen, zodat zij hun ontwikkelambities waar kunnen maken en ook in de toekomst succesvol kunnen zijn.’

Het stimuleren van innovaties vormt een belangrijk onderdeel van het economisch programma en de Visie op Velsen. Daarom is een bedrag van € 2.000.000,- opgenomen voor het zogenaamde Innovatiefonds Bedrijvigheid en Duurzaamheid. Dit fonds wil MKB-bedrijven afkomstig uit, of gelieerd aan de maak-en onderhoudsindustrie ondersteunen met subsidies voor investeringen gericht op het verder digitaliseren, automatiseren, verduurzamen of schoner maken van hun bedrijfstak.

%d bloggers liken dit: