‘Muziek in de Maak’ met Theo Koster

‘Muziek in de Maak’ met Theo Koster

Sinds drie weken is er een nieuw radioprogramma te horen bij RTV Seaport: ‘Muziek in de Maak’. In dit programma besteedt presentator Theo Koster aandacht aan het ondernemerschap in de regio IJmond.

In Muziek in de Maak komen succesvolle ondernemers uit de IJmond aan het woord. Het programma is een gebalanceerde mix van zakelijk informatief en persoonlijk informeel. Het programma wordt live opgenomen en uitgezonden op dinsdagen van 14.00 tot 16.00 uur.

In het programma wordt de gast tussen de muzikale intermezzo’s door in korte blokken geïnterviewd over diverse actuele onderwerpen, zoals het belang van duurzaam ondernemen, innovatie, de ontwikkeling van de regio IJmond, belang van samenwerking in de Maakindustrie en het tekort aan vakkrachten.

Daarnaast krijgt de gast de mogelijkheid om zijn favoriete muziek te draaien en een toelichting te geven op zijn persoonlijke passies en belangstelling. In de eerstvolgende uitzending op 21 november is Donald Voskuil, manager regional affairs Tata Steel Europe, te gast.

Theo Koster heeft dertig jaar ervaring met kennisdeling en netwerken binnen de Maakindustrie in Nederland, onder andere als directeur van brancheverenigingen in de technologische industrie.  Sinds kort is hij zijn eigen bedrijf Araneo-Magna gestart. Als adviseur van het RTV Seaport bestuur is hij met een verbeterteam aan de slag om vernieuwing van de omroep door te voeren en stelt op die manier vrijwillig zijn kennis en ervaring beschikbaar aan de lokale omroep.

In de drie eerste uitzendingen had Theo Koster diverse ondernemers voor de microfoon. Machiel van Westerhoven van Rigo Verffabriek beet het spits af in het kader van de bijeenkomst van Circulaire Economie die door Jacob Klompien (bestuursvoorzitter Rabo IJmond) werd georganiseerd. Vorige week was Frans Baud ten afgelopen dinsdag Cor Oudendijk te gast. Deze afleveringen zijn terug te luisteren via Uitzending Gemist.

Ondernemers uit de IJmond die over mooie innovaties beschikken, samenwerkingspartners zoeken of via het nieuwe radioprogramma als gast in de uitzending willen, kunnen contact opnemen met Theo Koster: info@araneo-magna.nl