Byzantijns Mannenkoor in oud-IJmuiden

Byzantijns Mannenkoor in oud-IJmuiden
Foto RTV Seaport/PR

Op zondagmorgen 19 november zingt het Hoorns Byzantijns Mannenkoor tijdens de eucharistieviering in de oud-katholieke H. Engelmunduskerk aan de Koningin Wilhelminakade in Oud-IJmuiden. De kerkdienst begint om 10.00 uur en iedereen is van harte welkom.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor is in 1985 opgericht. Vanaf het begin heeft het koor zich gepresenteerd als een niet kerkelijk gebonden koor dat zich ten doel stelt de Slavisch-Byzantijnse gezangen zo authentiek mogelijk te vertolken. De nadruk ligt vooral op het liturgische repertoire van de Russisch-orthodoxe kerk.

Vanaf 1989 staat het koor onder de artistieke leiding van Grigori S. Sarolea. Onder zijn leiding is het repertoire danig verbreed. Naast de vierstemmigheid van romantische muziek van 19de -eeuwse componisten richt het koor zich ook op de Russische gezangen uit de kloosters.