Bijzonder najaarsconcert door COV IJmuiden

Bijzonder najaarsconcert door COV IJmuiden
Foto RTV Seaport/PR

COV IJmuiden geeft bijzonder concert van eigentijdse componisten op vrijdag 10 november in de Nieuwe Kerk aan de Kanaalstraat in Oud-IJmuiden. Op het programma staan twee werken van moderne componisten: het Requiem van John Rutter en Stabat Mater van Karl Jenkins.

Het Requiem van John Rutter wordt gerekend tot het beste werk van deze veelgeprezen Engelse componist. De première van het Stabat Mater van Karl Jenkins was in 2008 in de Anglicaanse kathedraal in Liverpool en werd daar zeer warm ontvangen. COV IJmuiden heeft besloten om voor deze werken een wat modernere zetting te kiezen met cello, harp, hobo, percussie, fluit, orgel en vleugel en twee vocale solisten. Voor het koor is het een uitdaging om deze muziek in IJmuiden uit te voeren, want voor zover bekend is dit éénmaal eerder gebeurd in onze regio.