Zaterdag tv-talkshow Plein 45 in SHIP

Zaterdag tv-talkshow Plein 45 in SHIP
Foto RTV Seaport

Aanstaande zaterdag 11 november maakt RTV Seaport vanaf 13 uur opnames voor de tv-talkshow Plein 45 in SHIP. Het informatiecentrum bij de sluizen is het toepasselijke decor voor het thema van deze uitzending: de economie, havens en infrastructuur van Velsen en de regio. Het publiek is van harte welkom om de opnames bij te wonen.

In Plein 45 komen wethouders, raadsleden en bedrijven en instellingen uit Velsen aan het woord. Komende zaterdag zijn de wethouders Ronald Vennik en Arjen Verkaik te gast om over onderwerpen als de bereikbaarheid, de HOV, de parkeerdruk, de nieuwe zeesluis en de visserij te praten. Het Noordzeekanaal biedt Velsen veel voorspoed en kansen, maar is anderzijds ook een fysieke barrière als het over de bereikbaarheid gaat. Dat zal een belangrijke rode draad in het gesprek zijn.

Vanuit de raad zijn fractievoorzitters Henk Wijkhuisen (D66), Leo Kwant (LGV) Leen de Winter (ChristenUnie) en Beryl Dreijer (BD) aanwezig. Zij spreken, naast het thema van de uitzending, ook over de begroting die deze week in de raad wordt vastgesteld.

In het derde blok zitten Frans Baud, die vorige week afscheid nam als directeur van KVSA, de haven- en sluizenkenner bij uitstek Cor Oudendijk en het boegbeeld van het Loodswezen in deze regio Johan van der Laan. Zij weten uiteraard van alles te vertellen over de haven, de sluizen en het Noordzeekanaal.

De presentatie en interviews zijn in handen van Gertjan Huijbens en Esther van der Veur. Als intermezzo is er livemuziek. De aflevering van Plein 45 waarvoor zaterdag tussen 13:00 en 14:30 uur de opnames in SHIP worden gemaakt, is vanaf begin volgende week te zien via het Ziggo tv-kanaal 40 en deze website. Uitzendtijden volgen.