Allianties voor een spannender Velsen

Allianties voor een spannender Velsen
PR-foto gemeente Velsen

Afgelopen donderdag zijn tijdens het tweede Alliantie Lab dertien nieuwe samenwerkingsverbanden van ondernemen in de gemeente Velsen gesmeed.

Horeca-ondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven, sport- en cultuurinstanties en andere bij IJmuiden betrokken partijen hebben hiervoor in het Rabobank IJmond stadion van Telstar de intentie uitgesproken en beklonken met een alliantie-akkoord.

Gezamenlijk zijn verbindingen gelegd met als doelstelling: ondernemen in Velsen leuker en winstgevender maken en zorgen voor een spannender aanbod van producten en diensten. Tijdens het eerste Alliantie Lab op 3 oktober met als thema ‘wonen’ kwamen al twaalf nieuwe samenwerkingen tot stand.

Wethouder Arjen Verkaik o.a. van Economische Zaken, opende de avond. Na de aftrap werden vraag en aanbod, behoeftes en wensen uitgesproken, genoteerd en samengebracht. Zo gaan onder andere Action Planet, Snow Planet en Droomparken met elkaar om de tafel om een Droom Actie Arrangement te ontwikkelen (zie foto).

Verder gaat de alliantie met de titel De Innovators samenwerken in nieuwe huisvestingsconcepten voor kleine huishoudens en starters combineren met mobiliteitsconcepten. Tot slot is het initiatief genomen om een ‘PuntIJmuiden’ lied te ontwikkelen en om jongeren te verbinden door muziek en sport.

Wethouder Ronald Vennik sloot de avond af met een compliment aan de betrokkenen over de nieuwe samenwerkingsverbanden. Citymarketing PuntIJmuiden, een van de zogenaamde vijf impulsprojecten van de gemeente Velsen, gaat de allianties helpen met de uitwerking en uitvoering van de nieuwe initiatieven.

Meer informatie over IJmuiden is te vinden op de citymarketing-site www.ijmuiden.nl

%d bloggers liken dit: