Maria Passie in Engelmunduskerk Driehuis

Maria Passie in Engelmunduskerk Driehuis
Foto RTV Seaport/PR

Tijdens een brainstormsessie is De Maria Passie geboren. Maria is voor velen een fascinerende vrouw, een baken, een licht in het duister en de verbinding met Lourdes. De voorstellingen worden in alle provincies door heel Nederland uitgevoerd in kerken, theaters en gemeenschapshuizen. Zaterdag 11 november wordt in de Engelmunduskerk in Driehuis het stuk opgevoerd door amateurs onder leiding van enkele professionals.

In deze theatervoorstelling staat de persoon Maria centraal en worden allerlei zaken worden vanuit haar perspectief belicht. Daarbij wordt ook een koppeling gemaakt naar de huidige tijd en wordt het verhaal van Maria samengebracht met hedendaagse (pop)muziek onder meer door liederen van Blof, Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Natasha Bedingfield en anderen.